زمانی که به فروشگاه‌های مختلف سر می‌زنید می‌توانید انواع مختلفی از روغن زیتون را بیابید . آیا می‌دانید معنی روغن زیتون فوق بکر چیست؟

 

درجات مختلفی از روغن زیتون بر اساس طعم، بو، ارزش اسیدی و رنگ آن وجود دارد.

روغن زیتون انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

  • روغن زیتون خالص یا بکر: این گونه برای آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا محتوای اسیدی بسیار پایینی دارد.
  • روغن زیتون فوق بکر: این نوع از روغن زیتون بسیار عالی است و از طریق پرس کردن میوه‌ی زیتون حاصل می‌شود.
  • روغن زیتون خالص: این نوع از روغن زیتون، ترکیبی از روغن زیتون تصفیه شده و روغن خالص یا بکر بوده و دارای محتوای اسیدی بالایی است.
  • روغن مخصوص چراغ: این روغن برای سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای مقاصد آشپزی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

استاندارد IOOC:

شورای بین المللی روغن زیتون ( IOOC ) استانداردی را برای روغن زیتون منتشر کرده است. این شورا توضیحات مختصری در مورد انواع مختلفی از روغن زیتون فراهم کرده است که برخی از این توضیحات را در زیر مشاهده می‌کنید:

روغن زیتون بکر:

روغن زیتون بکر روغنی است که به طور مکانیکی و فیزیکی آماده می‌شود. بعد از پردازش معمولا هیچ تغییری در آن صورت نمی‌گیرد. روغن زیتون بکر قابل مصرف دارای اسید ۲ گرم در هر ۱۰۰ گرم است. هیچ افزودنی به این روغن اضافه نمی‌شود.

روغن زیتون فوق بکر:

روغن زیتون فوق بکر نوع قابل مصرف روغن زیتون است که دارای محتوای اسیدی آزاد است و تقریبا ۰.۸ گرم در هر ۱۰۰ گرم می باشد. هیچ افزودنی به این روغن اضافه نمی‌شود.

روغن زیتون معمولی:

این روغن دارای ۳.۳ گرم اسید در هر ۱۰۰ گرم است . این روغن نیز افزودنی ندارد.

روغن زیتون مخصوص سوخت و چراغ:

این روغن برای مصارف انسانی نیست و تقریبا ۳.۳ گرم اسید در هر ۱۰۰ گرم دارد. از این روغن برای مقاصد تصفیه، فنی و روشنایی استفاده می‌شود.

روغن زیتون تصفیه شده:

این روغن از تصفیه‌ی روغن زیتون بکر بدست می‌آید.

روغن زیتون:

این روغن ترکیبی از روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون بکر خوردنی است. محتوای اسید چرب آن ۱ گرم در ۱۰۰ گرم می‌باشد.